Bruksmentalitet not for me thanx :)

Ur Wikipedia:

…Till bruksmentalitet brukar också räknas en stark konformism, stor social kontroll, skarpa gränsdragningar mellan olika grupper (till exempel mellan arbetare och tjänstemän eller mans- och kvinnoroller), lågt intresse för utbildning samt svagt intresse för att starta egna företag och ett påtagligt inslag av attityder som allmänt igenkänns under jantelagen. I ett brukssamhälle har ofta mentaliteten varit att orten är helt beroende av bruket och skulle försvinna om bruket lades ned. Kommunpolitiker har ställt för bruket, följt brukets önskemål……

Oj vad jag känner igen det här, men som egenföretagare så skall man vara försiktig i sina uttalanden, annars får man en hel by efter sig. Jag brukar vara frispråkig när det gäller mina åsikter, men är rent ut sagt trött på bruksmentaliteten och invandrarfientligheten.

Vi kallas ju fortfarande för de där invandrarna, trots att jag är helsvensk och kommer alltid vara. Mina föräldrar är också helsvenskar, men vad bryr ryktet om det. Tycker iaf att invandrarna är duktig på att kämpa och jobba och de är av dem jag lärt mig att jobba som en häst 😉

Nåväl, det var från en liten ort jag flyttade när jag var 16 år, men nu vet jag varför. VI får se hur många år/månader jag står ut i den här byn….. 😉 Som min dotter brukar säga, vad var det jag sa….. 😉

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>